Domeinnaambemiddeling

Het verhaal gaat dat www.sex.com voor 12,5 miljoen dollar van eigenaar is gewisseld. Of dit nou helemaal waar is of niet, feit is dat een mooie domeinnaam (veel) geld waard is. En een mooie domeinnaam in combinatie met een goede website is goud waard.

Stel u verkoopt printers. Dan bent u met een website die gebouwd is door BE ART en de domeinnaam www.printer.nl niet te kloppen op het zoekwoord printer.

Onze ervaring is dat voor Nederlandse websites .nl extensies het verreweg het beste doen. Sommige partijen beweren dat .com .net .info ook goede resultaten geven. BE ART heeft dit echter veelvuldig getest en adviseert altijd de .nl extensie.

Domeinnamen hoeven niet per se gebruikt te worden. Er zijn veel partijen die domeinnamen zien als een goede investering. Domeinnamen worden niet voor niets ook wel het onroerend goed van de 21ste eeuw genoemd.

Sommige partijen claimen domeinnamen met enkel een speculatief oogmerk, anderen met een strategische gedachte. BE ART heeft zelf honderden domeinnamen geclaimd en adviseert ook bedrijven over voor hen interessante domeinnamen.

Degene die de domeinnaam heeft, is niet altijd de partij voor wie de domeinnaam het meeste waard is. Een domeinnaam www.lekkage.nl is voor een loodgieter bijvoorbeeld meer waard dan een particulier die dit ooit voor de gein voor 5 euro per jaar heeft geregistreerd. Dit is nou precies de reden dat er een levendige handel is in domeinnamen.

BE ART heeft al tientallen keren met dit bijltje gehakt en weet dat een vraagprijs slechts een vraagprijs is en dat je niet te eager moet overkomen.

Wij adviseren u om nooit zelf een houder van de door u gewenste domeinnaam te benaderen. Het is namelijk een groot voordeel als de verkopende partij niet weet wie de koper is en wat de koper te besteden heeft. BE ART kan voor u polsen wat de prijs is zonder uw naam te vermelden, wij zullen alleen zeggen dat we mogelijk een koper hebben die bereid is tegen een redelijke prijs de domeinnaam over te nemen.

Bekijk onze klanten